Vachtverzorging

IMG_2102

Iris aan het trimmen

“Een konijn trimmen, is dat nou echt nodig? In het wild krijgen ze toch ook geen vachtverzorging..?”. Dit is een vraag die mij vaak gesteld wordt. Wilde konijnen worden inderdaad niet door de mens geborsteld, maar doen dit zelf! Openingen van burchten zijn veelal verstopt in dicht struikgewas. Elke keer als een konijn door deze dichte bosjes loopt, borstelen de takjes door de vacht van het konijn. Op die manier raakt het wilde konijn zijn losse vacht kwijt!

Daarnaast hebben wij mensen ervoor gezorgd dat er langharige rassen ontstonden. Prachtig om te zien, maar helaas niet praktisch voor het konijn zelf. Zij zullen dus onze hulp nodig hebben bij de verzorging van hun vacht. Soms is dat niet makkelijk en ontstaan er klitten en vilt. Geen probleem, dat lossen we op! Ik zorg ervoor dat je konijn weer lekker in zijn vacht zit en leer jou hoe je de vacht het beste kunt onderhouden. Jullie zijn van harte welkom bij mij op locatie.

Tijd voor een trimbeurt!

Tijd voor een trimbeurt!

Tarieven (per konijn):
– Eerste behandeling: €35,- per half uur met een maximum van €75,-*
– Nieuwe afspraak binnen 8 weken: €25,- per half uur. Door regelmatig vachtonderhoud is de behandeling korter (30-45 minuten) en minder stressvol voor het konijn.
– Ontvilten: €75,-* vaste prijs. Omdat ontvilten een tijdrovende klus is, neem ik daar ruim de tijd voor in het welzijn van het konijn. Zo kan ik hem tussendoor pauzes geven om het stressniveau zo laag mogelijk te houden.

Dit konijn was compleet vervilt! Helaas was volledig scheren de enige optie.

Dit konijn was compleet vervilt! Helaas was volledig scheren de enige optie.

*Als er sprake is van een (ernstig) vervuilde vacht door bijvoorbeeld zand, bodembedekking of plakpoep, worden scharen en scheerkoppen bot en dus onbruikbaar. Hierom worden er in zulke gevallen meerkosten in rekening gebracht.