Mijn konijnen

Mijn huidige konijnen

IMG_1467

Mijn huidige konijnen zijn Sky en Milou. Sky is een lief Groot Angora mannetje van 20 maart 2016. Hij is enorm knuffelbaar, lief voor iedereen. Milou is een grappig hangoortje van 5 februari 2019 en is afkomstig van Konijnenopvang Het Knaaghof. Zij was daar afgestaan omdat het niet meer klikte met haar zusje. Met Sky klikte het vrijwel meteen! Ze is enorm nieuwsgierig, voor niets of niemand bang.

 

Herplaatst

Sterre

KCJB1422Groot Angora Sterre is in oktober 2019 verhuist naar Milou Leatomu van Passion for Rabbits. Helaas waren Sky en Sterre geen goed koppel waardoor ik moest beslissen om Sterre te herplaatsen en voor Sky een nieuw maatje te zoeken.

 

 

 

In memoriam

Mexx

Mexx

Mexx was een bijzonder konijntje voor mij. Niet alleen was ze mijn eerste echte eigen konijn, zij heeft mijn liefde voor konijnen in het bijzonder aangewakkerd en mijn nieuwsgierigheid in dit dier gewekt. Mexx kwam bij mij wonen nadat ik haar had gered uit de dierenwinkel. Ze was te oud om nog verkocht te kunnen worden, dus zou met iemand mee gaan als roofvogelvoer. Na lang zeuren bij mijn ouders mocht ik haar houden. In de maanden, jaren die volgden heb ik enorm veel geleerd dankzij haar. Mexx begon zich bijvoorbeeld ineens heel anders te gedragen: ze kreeg de bijnaam ‘bijtkonijn’. Ik ging op zoek op Google en vond: de konijnenpuberteit! Toentertijd was het nog niet gangbaar om voedsters te steriliseren, en dus moest ik haar puberteit uitzitten. Ondertussen verdiepte ik me in konijnen en hun gedragingen en kwam ik er achter dat zij een maatje nodig had. Dat maatje werd Bailey. Na haar puberteit werd Mexx een zelfstandig, maar zeer aanhankelijk konijntje. Mexx overleed uiteindelijk op bijna 7-jarige leeftijd aan een gasbuik in combinatie met verstopping. Hoe verdrietig dit ook was, ook hier heeft zij mij toen veel over geleerd! Omdat Mexx mijn eerste eigen konijntje was, is haar silhouet gebruikt in het logo van All About Rabbits. Zij is het rechter konijntje. Links naast haar staat Bailey, haar grote liefde. Hem stel ik hieronder voor.

Bailey

Bailey

Bailey werd het vriendje van Mexx. Hij kwam als jong konijntje uit een asiel in de buurt: zijn moeder was drachtig op straat gedumpt. Bailey was een lief ventje, deed nooit een vlieg kwaad, maar hield niet van aaien. Prima, hij mocht lekker zichzelf zijn bij mij. Na Mexx haar dood kwijnde hij weg en ging ik op zoek naar een nieuw maatje voor Bailey. Dit werd Belle, waarna Bailey weer gelukkig werd! Een aantal jaren gingen voorbij en ondertussen werd Nova toegevoegd aan de groep. Helaas ontviel zij ons 1,5 jaar later alweer, waarna Bailey weer alleen met Belle woonde. Bailey overleefde nog een zware ontsteking in zijn buik, amputatie van zijn rechter voorpoot na een stom ongeluk, maar helaas kon ik niks doen tegen de tumor achter zijn rechter oog. Bailey is op 9,5-jarige leeftijd vredig ingeslapen.

Belle

Belle

Belle werd het tweede vriendinnetje van Bailey. Een lief, timide meisje. Een paar maanden nadat ze bij ons kwam wonen, kreeg ze de ziekte E. Cuniculi. Gelukkig was dat snel overwonnen, maar helaas bleef het een rol spelen in de rest van haar leven. Desondanks kon Belle enorm genieten van de kleine dingetjes. Zo was ze helemaal weg van de zandbak en lag ze eigenlijk nooit alleen; altijd strak tegen Bailey en/of Nova aan. Belle is op 7-jarige leeftijd overleden, oorzaak onbekend.

Nova

Nova

Ik had het net al even over haar, Nova. Nova was een bijzonder konijn. Ik kocht haar als een soort boegbeeld van All About Rabbits. Samen met vriendin Bernice Muntz trainde ik haar. Ze kon bijvoorbeeld een High Five geven, op commando ergens in- of uit en een heleboel verschillende denkspellen. In de 1,5 jaar tijd dat ze bij ons was, heeft ze ook Belle en Bailey alle spellen kunnen aanleren. Hier hoefde ik niks voor te doen, ze keken gewoon af bij Nova 😉 Helaas vond ik haar op een ochtend plotseling apatisch in hun ren. Hulp mocht niet meer baten, nog voordat we op de snelweg zaten naar de spoedarts, was Nova al overleden.. Uit sectie bleek dat ze op 1,5-jarige leeftijd was overleden aan longkanker.

 

Rust zacht lieverds <3

Bailey, Nova en Belle